U bent hier


Maatschappelijk werkers bij OCMW

Sociale basisrechten voor iedereen zoals een minimuminkomen, een betaalbare kwaliteitsvolle woning en goede gezondheidszorgen dragen bij tot een veilige en aangename leefomgeving. Dat is wat Antwerpenaars willen. Daarom zoeken ze maatschappelijk medewerkers die daar mee voor zorgen. Ga jij vlot om met mensen en heb je een groot inlevingsvermogen?

 

Wat doe je?
 • Klanten informeren, begeleiden, oriënteren, opvolgen en eventueel doorverwijzen, dat zijn jouw kerntaken. Je past de juiste methodes toe om een integrale hulpverlening op maat te bieden en om de zelfredzaamheid van de klant te vergroten.
 • Je maakt het sociaal-administratieve dossier van je klant op, formuleert voorstellen, controleert gegevens en volgt op. Zo bied je de klant de meest gepaste hulpverlening, ondersteun je zijn individuele trajectbegeleiding en voorkom je misbruiken.
 • Je registreert gegevens met specifieke software. Die manier van werken bevordert de vlotte interne organisatie en opvolging van klanten. Ook jouw zelfkritische blik en verbetervoorstellen dragen daartoe bij.
 • Je neemt deel aan groepsoverleg (teamoverleg, welzijnsoverleg, werkgroepen en overleg met collega’s en verantwoordelijken) om de hulpverlening te optimaliseren, om bij te sturen als dat nodig is en om de werking van je centrum of team te bevorderen.


 •  
Selectiedata en –procedure?

Je neemt deel aan een algemene selectie voor maatschappelijk werkers. De selectie vindt plaats tussen 4 en 19 mei 2017.

Hoe solliciteren?
 1. Solliciteren doe je via de Talentbank van de stad en het OCMW Antwerpen.
 2. Als je correct hebt gesolliciteerd ontvang je meteen een automatische bevestiging in je mailbox.

   
Solliciteren is mogelijk tot en met 26 april 2017.
 1. Medewerkers van stad, OCMW of Kinderopvang solliciteren via de Talentbank voor medewerkers: meld je aan met je AD-account en paswoord van de stad.
 2. Solliciteer voor de vacature 'Maatschappelijk werkers'.

   
Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag?

Mail:  maatschappelijkwerker@stad.antwerpen.be

Of contacteer een van de 2 aanspreekpunten voor deze selectie:

 • Els De Keyzer        03 338 25 36                dossierbeheerder
 • Laura Kas              03 338 63 12                recruiter

   

Wil je weten hoe OCMW-medewerkers vinden om bij OCMW Antwerpen te werken? Lees dan zeker eens de getuigenissen bij ‘medewerkers aan het woord’ of bekijk het filmpje met maatschappelijk werkers Tim en Gino.